Bu Blogda Ara

5 Ocak 2011 Çarşamba

Evlerimiz de ki Gizemli Dünya AKVARYUMLAR

EVLERİMİZDEKİ GİZEMLİ DÜNYA AKVARYUMLAR
Yaşadığımız gezegen o kadar güzel ve muhteşem ki, kelimelerle anlatmak çok zor. Ancak birçok insan bu güzelliği sözle ifade etmesine rağmen, onun değerini bilme ve koruma konusunda bir şeyler yapmaktan çok uzak.
 
Bunun en önemli nedenlerinden biride dünyanın sadece kendilerine ait olduğunu düşünmeleridir. İnsanların bu konudaki düşüncelerini geliştirmenin ve iyi birer çevreci olmalarını sağlamanın en güzel ve kolay yollarından biride bir canlının sorumluluğunu alarak onun yaşam savaşına yakından tanık olmalarıdır. İşte akvaryumlar bize bu konuda yardımcı olabilecek en iyi yollardan biridir.
Dünyamızın 2/3’ü sularla çevrilidir. Bu alanlardaki canlı çeşitliliği inanılmaz boyutlardadır. Sizler evlerinize akvaryum kurmakla bu alanlardan küçük birer kesiti evlerinize taşımış olursunuz. Üstelik vahşi sualtı dünyası öyle her istediğinizde görebileceğiniz bir yer değildir. Akvaryumlar bu dünyanın gizemli kapılarını size açan tek yoldur ve bir kez girdiğinizde etkisinden kurtulmak çok zordur.
       Evlerimizde akvaryumla uğraşmanın ne gibi faydaları olduğuna gelince; Öncelikle çocuklarınıza ve sizlere doğa ve hayvan sevgisini aşılama konusunda çok yardımcı olur. Biyoloji, kimya gibi bilimler hakkındaki bilgilerinizi arttırır. Özellikle çocuklardaki sorumluluk duygusunun gelişmesinde çok yararlıdır. Sizlerin hem fiziksel ve hem de zihinsel olarak dinlenmenize müthiş katkıları vardır. Bir akvaryumun karşısına geçip yarım saat o sessiz ve gizemli dünyaya bakmanız, aklınızdaki problemleri ve gün içinde yüklendiğiniz stresi atmanıza yardımcı olacaktır.
         “Unutmayalım bizler dünyada yalnız değiliz ve bu dünyayı bizlerle paylaşan diğer canlıların yaşamlarına saygılı olmalıyız.”  "Alıntıdır"


     Yukarıda ki yazıyı yıllar evvel bir yerden almış, kopyalamışım. Nereden aldığımı dahi hatırlamıyorum. Aynı klasörün içinde kendi kurduğum 2 akvaryumdan görüntülerde vardı onları da aşağıda paylaştım. İlk resimde ki akvaryum oldukça amatörce idi... Diğer resimler ise bir yaprak olarak aldığım pistia (su marulu)'ların akvaryumun üstünü nasıl kapladığını gösteren resimler. 




Bu akvaryumda mayalı sistem ile co2 ve eser elementlerin bulunduğu sıvı bitki gübresi uygulamıştım. Aydınlatma ise grolüx idi diye hatırlıyorum....

1 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi internette gezinirken sitenize rastladık ve çok beğendik. Önemli bilgiler veriyorsunuz. Datron servisleri olarak sitenizin takipçisi olduk.

    YanıtlaSil